Vliegeren: van radeloos tot afgeleid

Zondag 24 oktober fietste ik met mijn dochters naar het strand met een nieuwe vlieger. Na een barre tocht en warme chocolade wilden ze toch echt vliegeren. Ik pakte de vlieger uit maar trof geen instructie aan! Het waaide windkracht vijf tot zes, hoorde ik later, dus niet heel ontspannen puzzelen. Bij de eerste poging boorde de vlieger zich in het zand. Tien minuten later wist ik het niet meer.

Bloemendaal aan Zee

De meisjes pakten aan beide zijden een klos en rende voor de vlieger uit met de vlieger op drie meter hoogte achter hen aan. Ik stond erbij en keek ernaar. Wat te doen? Na vijf minuten was daar hulp uit onverwachte hoek. Een jongeman schoot de meisjes te hulp. Heel geduldig ging hij op het zand zitten en begon te puzzelen. Ik overwon mijn schroom en voegde mij bij het groepje en bekende dat ik de vader was, die het niet wist. De jongeman gaf al zijn aandacht en maakte de droom van onze missie waar.  Hij bleek een vervent kite-surfer en een zorgzaam mens!

Schiermonnikoog

Op 10/10/10 stond ik op het strand van Schiermonnikoog. Wat deed ik daar: vliegeren! Met vrienden, een professionele vlieger en dito vliegeraar. Vliegeren is niet iets dat je met je hoofd doet. Je doet het op je gevoel en met je hele lichaam. Als je gaat denken stort de vlieger neer. Bij ons gezelschap voegde zich ook een oudere man. Op een bepaald moment stond een aantal van ons om hem heen, terwijl hij in het zand allerlei plaatjes tekende. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Het ging over stress. Hij had een eenvoudige redenering. De mens beschikt over IQ, Gevoel en Lichaam.

IQ, Gevoel en Lichaam

Heel vroeger bij het kampvuur besloot je erbij te gaan zitten, je ademde de muziek in, voelbaar door je hele lichaam en je ging dansen. Later zaten mensen in een concertgebouw, je had IQ en het Gevoel maar het Lichaam komt er niet meer aan te pas. Nu heb je een i-Pod of een i-Phone. Je kijkt naar een scherm: je hebt nog wel IQ maar geen Gevoel laat staan Lichamelijke activiteit. Stress ...

Stress

Stress krijgt de moderne mens doordat deze minder verbinding heeft met het Gevoel en het Lichaam. Stress wordt zo 100% IQ gedreven. Ik was verrast dat deze man zo onverwacht op ons pad kwam en vele verhalen had over hoe hij de wereld zag. De rest had zich inmiddels gestort op het vliegeren, ik was geïntrigeerd door de verhalen. De rest kan vliegeren en ik nog steeds niet! Wanneer heb jij voor het laatst je Lichaam en je Gevoel betrokken bij een stress moment? Wanneer ga jij vliegeren?

Vliegeren: van radeloos tot afgeleid
© Alle rechten voorbehouden.
1
0
1