Hangen of Leven

Première
Je voelde in de zaal de opwinding vooraf. Hier zaten mensen met totaal verschillende achtergronden en motieven bij elkaar. Een film gemaakt onder de inspirerende leiding van Peter Faber met jongeren uit Amsterdam Noord. Jongeren, die met elkaar 'hangen'. Ik vond het spannend en was nieuwsgierig: deze jongeren leiden een leven dat zo ver af staat van mijn leven. Het leven 'hangt' toch maar door grote toevalligheden aan elkaar en ik wil zeggen dat ik een enorme mazzelaar ben.

Energie en actiegerichte uitspraken

Peter Faber startte het project, nadat een politieagent hem om advies had gevraagd. Met workshops werden de jongeren enthousiast gemaakt een film te gaan maken, waar zij zelf in zouden acteren. Zij brachten hun interesses, muziek en verhalen in. Hun creativiteit werd gestimuleerd. Peter heeft een prikkelende, inspirerende en aantrekkelijke energie. Hij combineert dit met pakkende en actiegerichte uitspraken: 'Je wilt het, je kunt het, je doet het!' of 'Wanneer adem je? Gisteren? Morgen? Nee nu!' of 'Waar is je moment? Daar? Daar? Nee, hier!'

Wat mij raakte?

Ook de 'making of' werd gepresenteerd. Wat was het contrast met de film? In de film spelen de jongens en meisjes angstaanjagende rollen. Je bent getuige bij de zwarte kant van het leven. Bij de 'making of' zie je het 'licht' in de jongens en meisjes en hun intense verlangen liefde te krijgen. Ze vertellen over hun dromen. En die verschillen niet zo veel met die van mij. Peter zegt: 'Wat is vrijheid? Vrijheid zit van binnen. De allerbelangrijkste spier van je vrijheid is 'wakker zijn, meer aandacht, oren en ogen open'. Een vriend die dag en nacht solidair met je is, is je hart. En dat klopt: 'ik hou van jou, ik hou van jou!' Wat je ook doet, in welke misère je ook zit. Probeer niet een beter of slechter mens te worden maar beter of slechter met je mogelijkheden om te gaan.' Wat wil jij? Wat kun jij? Wat doe jij?

Hangen of Leven

Contact

Rembt Sickinghe
Ringvaart-Vijfhuizerdijk 174
2141 DZ Vijfhuizen
Telefoon 06 24345916

© Alle rechten voorbehouden.
1
0
1